loader

A bolygók helyzetén kívül nagy a jelentősége az ún. aszcendensnek is. Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születés pillanatában felkel (latinul: ascendere) a keleti horizonton. A születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton. Hasonlatosan az órához – csak itt nem a mutatók mozognak, hanem maga a számlap. Átlagosan kétóránként kel fel a keleti horizonton egy újabb állatövi jegy. Az ellipszispálya miatt azonban nem szabályos a kétórás ciklus. Különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek. Nálunk, az északi félgömbön a Halak a leggyorsabb jegy, amely kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel. Így nálunk a Halak aszcendens elég ritka, míg a Szűz nagyon gyakori. A déli féltekén pedig ez pont fordítva van.

Az aszcendens jelzi az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását. Az aszcendens a személyiség képe is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása arra, hogy néz ki az ember, továbbá arra, hogy beszél, hogy mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre stb.). Az aszcendens képes jelezni azt is, hogy mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos az egyén.

Kos    Kos: a harcos

Jellemzői: Közvetlen személyiség, néha kissé rámenős. A kihívások nem ijesztik meg, erős akaratú, energikus, vállalkozó szellem. Sosem adja fel. Szenvedélyesen harcos és szenvedélyes szerető. Néha kissé figyelmetlen. Nehéz lehet vele megtalálni a kompromisszumot. Feladataiba gyakran "lesz, ami lesz" alapon vág bele.

Életfelfogása: „Aki mer, az nyer.”

Külseje: Teste izmos, egyenes, erőteljes orr, szemöldökvonal, állkapocscsont. Széles, energikus mozdulatok. Hangos beszéd, egyenes tartás, szemkontaktus.

Érzékeny testrészek: homlok, orr, fül, fej felső része, felső fogsor.

Jellemzői: Kényelmes, lassú, nyugodt és kitartó. Megbízható ember, aki szereti az állandóságot. Szereti a szép dolgokat, abból fakadóan, hogy jó ízlése és művészi adottságai vannak. Érzelmes és érzéki. Kissé makacs is. Ragaszkodik tárgyakhoz, emberekhez. Birtokolni akar mindent.

Életfelfogása: "Rómát sem egy nap alatt építették."

Külseje: Zömök test, vastag nyak, meleg "boci"-szemek, széles, érzéki száj. Nyugodt, lassú mozdulatok, finom kéztartás.

Érzékeny testrészek: fej alsó része, alsó fogsor, nyak, garat, gége, hangszálak, nyaki ütőér, C1–C6 csigolyák.

Jellemzői: Sokoldalú, kíváncsi, szellemileg és fizikailag is friss, fiatalos. Kíváncsi, sok minden érdekli és mindig mindenről tudni akar. Nem szófukar személyiség. Kitűnő szónoki képességei vannak. Nem egy helyben ülő típus. Kissé szétszórt és nyugtalan

Életfelfogása: "Miért érném be eggyel, ha több is lehet?"

Külseje: Hosszú karok, vékony, magas testalkat, éles, érdeklődő tekintet, magas homlok, keskeny arc. Folyton mozog, jár keze-lába, tekintete cikázik.

Érzékeny testrészek: tüdő, vállak, kulcscsont, felkarok, lapocka, bordák, C7 csigolya.

Jellemzői: Érzékeny lelkű, félénk, de ragaszkodó teremtés. Gondoskodik, óvja, védi a hozzátartozókat. Romantikus, álmodozó. Belül mindig gyermek. Szégyenlős, ingadozó hangulatú.

Életfelfogása: "Jó tett helyébe jót várj, avagy valamit valamiért."

Külseje: Álmodozó, szomorú tekintet, sápadt, kerek arc, nagy mellek (nőknél), pocak (férfiaknál). Lassú, félénk mozgás. A férfiak hajlamosak a kopaszodásra fiatalon.

Érzékeny testrészek: gyomor, patkóbél, máj, lép, epe, hasnyálmirigy, anyaméh, mellek.

Jellemzői: Büszke, melegszívű, nagyvonalú és optimista. Tele van lelkesedéssel, élni akarással és életörömmel. Jó a közelében lenni. Sikeres, de dicsekvő is. Néha túloz. Nehezen viseli a kritikát.

Életfelfogása: "Csodálatra termett"

Külseje: Jó fellépésű, muszáj észrevenni, ha megjelenik. Vonzó, dús haj és szőrzet, magas, széles homlok, nyílt tekintet, egyenes tartás, magasra emelt fej.

Érzékeny testrészek: szív, gerinc, agy, látás.

Szűz    Szűz: a rendes

Jellemzői: Realista. Vigyáz a higiéniára, nem pazarló. Ésszerűen csinál és oszt be mindent. Nem kedveli a haszontalan időtöltést és nem is gyakorolja. Lelkiismeretes és szorgalmas, bár néha kissé, szőrszálhasogató és merev. Nagyon ad a külsőségekre.

Életfelfogása: "Rend a lelke mindennek!"

Külseje: Tiszta, rendezett külső, vékony testalkat, idősebb korban sok ránc, kicsi szemek, kritikus, szigorú tekintet. Nem mozog és nem beszél feleslegesen. Fegyelmezett, egyenes testtartás.

Érzékeny testrészek: ujjak, emésztés, a patkóbéltől a féregnyúlványig, vastagbél első része is.

Jellemzői: Békés, derűs, harmonikus személyiség. Igazi békítő, érzéke van a feszültségek elsimítására. Nem szereti a magányt, inkább ismerkedik. Tekintettel van mások igényeire, de néha ezt hajlamos túlzásba vinni, és magát a másik alá rendelni. Szeretetre méltó, kellemes társaság. Nem elég kitartó. Szüksége van egy határozottabb társra.

Életfelfogása: "Az élet szép, különösen együtt!"

Külseje: Finom, ízléses megjelenés, semmi hivalkodás, érzékeny bőr, barátságos tekintet, félénk mosoly. Légies mozdulatok, táncos léptek.

Érzékeny testrészek: bőr, derék, vesék, lágyék, petefészkek, herék.

Jellemzői: Erős akaratú személyiség. Érzelmei olykor szélsőségesek: vagy imád, vagy gyűlöl. Hamar kiismeri a másikat. Nem lehet neki ellenállni vagy a hatása alól kibújni. Szeret manipulálni, hullámzó kedélyű.

Életfelfogása: "Lenni vagy nem lenni?"

Külseje: Vagy nagyon vonzó, vagy nagyon csúnya, olyan csúnya, hogy már szép. Különleges metszésű orr, szem, száj. Semmi sem átlagos rajta. Éles, szúrós tekintet. Kimért, színpadias mozgás, olykor széles gesztusok. Fekete és vörös színek. Néha jégkék szem.

Érzékeny testrészek: külső nemi szervek, vastagbél, végbél.

Jellemzői: Optimista, nyitott, lelkes. A jelent olykor elmulasztja átélni,mert a jövőn mereng. Nemes lelkű, nagyvonalú, igazságos, még úgy is, ha az neki nem kedvez. Néha kissé túlbuzgó.

Életfelfogása: "Jó vagyok, és a világ is jó!"

Külseje: Erős test, magas homlok, csúcsos áll, nemes arcvonások. Tekintete a távolba réved, a halántékán hajlamos kopaszodni.

Érzékeny testrészek: csípő, fenék, combok, a csípőízülettől a térdízületig.

Jellemzői: Alapos, felelősségteljes, gyakorlatias, kitartó. Képes megvonni önmagától bármit, csak hogy elérje a célját. Kissé aszkéta típus. Koncentrál, de nem tud lazítani. Ha akadályba ütközik, még nagyobb erővel küzd. Zárkózott típus.

Életfelfogása: "Aki palotát szeretne ne érje be egy garzonnal."

Külseje: Inas, szikár alkatú, arcán mély ráncok, tekintete szúrós, szigorú, orra egyenes és hosszú. Arca szabályos, szép a profilja. Az ajka nagyon keskeny. Nagy keze és lába van. Mozgása rendezett, fegyelmezett.

Érzékeny testrészek: térd, térdízület, inak.

Jellemzői: Független, szabad, extravagáns, különc figura. Semmit sem a szokásos módon csinál. Barátságos, nyitott, intellektuális, találékony. Mindenkit el tud fogadni. Előítéletektől mentes és szociálisan fejlett, de excentrikus, nem képes magába nézni.

Életfelfogása: "Igazi egyéniség!"

Külseje: Rendezetlen művészkülső. Valami mindig lebeg körülötte: sál, stóla, hosszú lánc. Nem követi a divatot, hanem ő teremti. Sok színt hord. Arca tiszta, tekintete egyenes és barátságos. Szélesek a mozdulatai.

Érzékeny testrészek: lábszár, visszerek, vegetatív idegrendszer.

Jellemzői: Segítőkész, empatikus, odaadó, barátságos, szeretetteljes. Fejlett művészadottságai vannak, különösen vizuális művészetekben. Álmodozó, hajlamos teljesen elszakadni a valóságtól. Néha túlságosan is érzékeny és félénk, nehezen tud nemet mondani.

Életfelfogása: "Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

Külseje: Nem túl magas. Széles, „szétfolyó” testalkatú és arcú. Szemei sokszor kidülledtek. Álmodozó a tekintete. Lassú mozgású, mintha úszna a levegőben is.

Érzékeny testrészek: boka, lábfej, talp, nyirokrendszer.

Aszcendens-számító

Aszcendens-számító

Ne ess kétségbe, ha nem tudod pontosan a születésed óráját és percét!

Sokan vagyunk így ezzel és sajnos néha még szüleink sem emlékeznek rá.
Tapasztalatból tudjuk van rá lehetőség, hogy kiderítsd, csak járj utána:
Keresd fel a kórházat, ahol születtél, ott nyilvántartják a születési adataid, és jelképes összegért kikérheted őket. Előfordulhat, hogy a kórház már nem létezik, de ebben az esetben is találhatsz település vagy megyei szintű levéltárat, ahová ezek az adatok átkerültek. Tehát nem vész el semmi... Hajrá :)


fényképes Aktív fényképes társkeresők

Péter, 32 éves, 175 cm, Komádi  Reni, 23 éves, 160 cm, Pilisvörösvár  Anna, 29 éves  Klaudia, 22 éves, 174 cm  Mónika, 41 éves, 178 cm  András, 38 éves  Péter, 33 éves, 180 cm, Érd  András, 30 éves, 175 cm, Budapest IV. kerület  Lóránd, 27 éves, 190 cm  Kristinity, 41 éves, 174 cm