loader

Összeillőség az asztrológia szerint

Összeillőség az asztrológia szerint

Sokféle elmélet létezik, amely a párkapcsolatokkal foglalkozik. Ezek közül az egyik azt vizsgálja, hogy két szerelmes között hány jegy különbség van. Az Asztrológia ezt "fényszögkapcsolatnak" hívja, amely a két személy napjegye között jön létre.

A napjegyek fényszögkapcsolata elárulja a kapcsolat minőségét, jellegét, a két fél egymáshoz való viszonyát, "feladatát" a kapcsolaton belül.

Az Asztrológia 7 csoportot különböztet meg aszerint, hogy a napjegyek milyen távol vannak egymástól. Nézzük melyek ezek...

horoszkóp
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Kos
(03.21. - 04.19.)
Bika
(04.20. - 05.20.)
Ikrek
(05.21. - 06.21.)
Rák
(06.22. - 07.22.)
Oroszlán
(07.23. - 08.22.)
Szűz
(08.23. - 09.22.)
Mérleg
(09.23. - 10.22.)
Skorpió
(10.23. - 11.21.)
Nyilas
(11.22. - 12.21.)
Bak
(12.22. - 01.19.)
Vízöntő
(01.20. - 02.18.)
Halak
(02.19. - 03.20.)

Azonos napjegy

Ebben az esetben ugyanaz a napjegyed, mint a párodnak. Például mindketten Skorpiók vagytok.

Azon partnereidhez, akikkel azonos a napjegyed, megfigyelhető, hogy erős érzelmi szálak fűznek. Erre mondják, hogy egy hullámhosszon vagytok. Az ilyen partner társaságában teljesen el tudod magad engedni. Ha még a születésetek napja is egyezik akkor ún. asztrális ikrek vagytok. Ha ilyen "ikerpároddal" találkozol, egy hozzád nagyon hasonló személyiséggel lesz dolgod. Hasonló gondolkodás, attitűdök, szenvedély. Persze nem mindenben egyeztek, de tény, hogy számos dolog tekintetében nagyon hasonlóak, már-már azonosak vagytok. Amikor egy ilyen emberrel találkozol, olyan érzés keríthet hatalmába, mintha évek óta ismernétek egymást.

Természetesen a napjegyek egyezősége nem minden esetben jelent garanciát a nagy szerelemre. Mivel nagyon hasonlóak vagytok, egy ilyen kapcsolat elsősorban nem a fejlődésről, hanem a megnyugvásról, a nagy összhangról szól.

Egy jegy eltérés

Nézd meg az ábrán vagy a táblázatban, hogy mely jegy van közvetlenül előtted vagy utánad. Ezekkel a jegyekkel vagy egy jegy eltéréses fényszög kapcsolatban.

Ha például Bika vagy, akkor egy jegy eltéréses kapcsolatban állsz a Kossal és az Ikrekkel.

Az asztrológiában azt a csillagállást, amikor két jegy 30 fokos szöget zár be egymással, vagyis közvetlen szomszédokként helyezkednek el, félszextilnek nevezik. Ha például Mérleg jegyű vagy, akkor a szomszédos jegyed a Szűz és a Skorpió.
Az asztrológusok többsége szerint az ilyen jegypárosításoknál nincs meg az összhang és az energiák sem mutatnak túl sok hasonlóságot.

De az ilyen partnereknek is lehet működőképes kapcsolata, mert bolygóik közösek lehetnek. A feleknek az átlagosnál többet kell tenniük ezért a kapcsolatért. Nem ritka, hogy ez a kapcsolat egy tudatos döntés eredménye és az egyik fél valamit felad azért, hogy ez a kapcsolat létrejöhessen.
Mivel ezek a jegyek egymás mellett helyezkednek el, egyenrangúságról beszélünk. Még az is elképzelhető, hogy a férfi mosogat, a nő pedig kicseréli a lámpában a villanykörtét. Persze ez nem azt jelenti, hogy a férfi és a női szerepek felcserélődnek, inkább azt mondjuk a kapcsolatuk eltérhet a tradícióktól.

Két jegy eltérés

Nézd meg az ábrán vagy a táblázatban, hogy mely jegy van két jeggyel előtted vagy utánad. Ezekkel a jegyekkel vagy két jegy eltéréses fényszög kapcsolatban.

Ha például Kos vagy, akkor a Vízöntővel és a Halakkal.

Azt a csillagállást, amikor két jegy 60 fokos szöget zár be egymással, vagyis két jegy választja el őket egymástól, sextilnek nevezzük. A sextil általában egy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolat. Bár ezeknek a jegyeknek sem az eleme, sem a minősége nem egyezik, mégis a különböző elemek (tűz és levegő, vagy föld és víz) jól megférnek egymással. Ez a kapcsolat lehet, hogy nem a mindent elősöprő szendvedélyen alapul, hanem sokkal inkább az őszinte, mély szereteten. Az ilyen jegyek közt szoros barátságok is köttetnek.

Ebben az esetben is igaz, hogy a feleknek tenniük kell a kapcsolatért, mert a jegyek különbözőségéből eredően lehetséges, hogy valamely fél dominánsabb a másiknál. Ilyen például a Szűz és Skorpió kapcsolata, ahol a Skorpió elnyomhatja a Szüzet. Ugyanakkor a Skorpió - Bak kapcsolata (mely szintén sextil) már kiegyensúlyozottabb.

Három jegy eltérés

Nézd meg az ábrán vagy a táblázatban, hogy mely jegy van három jeggyel előtted vagy utánad. Ezekkel a jegyekkel vagy három jegy eltéréses fényszög kapcsolatban.

Ebben az esetben a jegyek minőségei megegyeznek, de az elemek összeférhetetlenek. Azt a csillagállást, amikor a jegyek 90 fokos szöget zárnak be egymással, quadrátnak nevezik az asztrológusok.
Az ilyen kapcsolatokban a párok tanár / tanítvány viszonyban állnak egymással. A kapcsolaton belül ezek a szerepek pedig alkalmanként fel is cserélődnek.

Általában azon két jegy közül, amelyikkel qvadrátban állsz, az egyik jegy nagyobb súllyal van jelen életedben, mint a másik. A kapcsolatok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az ilyen jeggyel való kapcsolat több lehetőséget rejt magában. Ugyanakkor több kihívást is, és mindenképpen tanulsz egy ilyen kapcsolattól. Ez a csillagállás nem teszi unalmassá a párkapcsolatot, mert folyamatos cselekvésre ösztönöz.

Négy jegy eltérés

Nézd meg az ábrán vagy a táblázatban, hogy mely jegy van négy jeggyel előtted vagy utánad. Ezekkel a jegyekkel vagy négy jegy eltéréses fényszög kapcsolatban.

Ebben a kapcsolatban mindkét fél kiteljesedhet. Az asztrológia trigon csillagállásnak nevezi azt, amikor két jegy között négy jegy eltérés van, azaz 120 fokot zárnak be egymással. A párok azonos energiaszinten rezegnek, mert elemei azonosak, emiatt harmonikus párost alkotnak. Néha viszont az elemi azonosság okoz ellentéteket, mert például a tűz elemű jegyek mindketten domináns egyéniségek. Nem ritka jelenség, amikor a túl nagy nyugalom miatt a felek tudattalanul is generálnak éppen az izgalom fenntartása miatt.

Öt jegy eltérés

Nézd meg az ábrán vagy a táblázatban, hogy mely jegy van öt jeggyel előtted vagy utánad. Ezekkel a jegyekkel vagy öt jegy eltéréses fényszög kapcsolatban.

Azon jegyek, melyeket 150 fok különbség választ el, más szóval öt jegy távolságra vannak egymástól, quincunx kapcsolatnak nevezik. Ebben az esetben egy meglepetésekkel, megpróbáltatásokkal teli kapcsolatról van szó. A pároknak nagy igyekezettel kell a kapcsolathoz állniuk, hogy harmóniát teremtsenek. Nem ritka a nagyon erős szexuális vonzalom az ilyen párkapcsolatokban. Az ilyen párok akár másik életükben is ismerhették egymást.

Hat jegy eltérés

Nézd meg az ábrán vagy a táblázatban, hogy mely jegy van hat jeggyel előtted vagy utánad. Ezekkel a jegyekkel vagy hat jegy eltéréses fényszög kapcsolatban. Ezeket az Asztrológia szembenálló jegyeknek is nevezi, a kettő között mentori kapcsolat van.

Ezek a napjegyek pontosan szemben állnak egymással. Az ilyen párkapcslatok egy mérleghintára hasonlítanak. Mindkét fél nagy erénye a konfliktuskezelés képessége, melyet a mérleghintához hasonlatosan hol az egyik, hol a másik fél gyakorol.

Ha a folyamatos szerepcsere hiányzik a kapcsolatból, nem biztos, hogy hosszú életű lesz. Ezek a napjegy kapcsolatok nem annyira a megoldásról szólnak, inkább annak megtanulásáról, hogyan lehet a különbségeket áthidalni egy párkapcsolat keretein belül.
Ezek a viszonyok baráti és üzlettársi viszonyban is jók lehetnek.


fényképes Aktív fényképes társkeresők

Anna, 35 éves, 173 cm  Anna, 22 éves, 153 cm, Csobánka  Ágoston, 33 éves, 190 cm, Budapest XV. kerület  Péter, 50 éves, 192 cm  Laci, 44 éves, 180 cm, Sárvár  Gyuri, 57 éves, 171 cm, Budapest XXI. kerület  Preston, 36 éves, 175 cm, Budapest II. kerület  József, 45 éves, 170 cm  Dóra, 36 éves, 170 cm  Lóránd, 27 éves, 190 cm